Jerico

Filmek 2024-ben

2023. december 31. - Jerico

Hová is tekinthetnénk szilveszterkor mint előre a következő évre. A 2024-es esztendő több szempontból is érdekesnek ígérkezik: lesz például olimpia Párizsban, foci-EB Németországban, elnökválasztás az USA-ban és önkormányzati voksolás nálunk. Ami a filmvilágot illeti: számtalan jónak ígérkező produkciót várhatunk. Ezekből szemezgettünk mostani posztunkban, a 10 leginkább ígéretes filmet kiválasztva.

dune2.jpg

A kép forrása: LINK

Dűne 2. Az általam leginkább várt film 2024-ben a Dűne 2 lesz februárban (ha minden igaz 29-én). Frank Herbert hihetetlenül jó regényének igazi feldolgozása még csak ezzel a második résszel fog megvalósulni, Denis Villeneuve remek rendezésében. A szereplőgárda ugyanaz, de a forgatási helyszínek között a hírek szerint szerepel hazánk is. Lenyűgöző látványvilágra, elgondolkodtató történetre és izgalmas jelenetekre számíthatunk, kitűnő alakításokkal. Várakozás faktor: 100%

Venom 3 A Venom legelső része óriási siker volt 2018-ban. Tom Hardy színes alakítása feldobta a filmet és a második fejezetet is. Egyszerre szörnyülködhettünk és nevethettünk az időnként megjelenő hatalmas Venomon. Hardy képes volt egyéniséget is humort vinni egy alapvetően horror-jellegű történetbe. A harmadik részre sokan kíváncsiak, főleg arra, hogy Andy Serkis rendező merre kanyarítja az új sztorit. Várakozás faktor: 80%

A kaszkadőr. David Leitch rendezése és az Emily Blunt - Ryan Gosling páros alakítása nagy reményekre ad okot a Kaszkadőr című thriller kapcsán, ami szintén jövőre, 2024-ben kerül a hazai mozikba. Ami engem illet, biztosan megnézem, mert mindig is érdekelt a veszélyekkel dacoló kaszkadőrök világa. Várakozás faktor: 85%.

deadpool3.jpg

A kép forrása: variety.com

Deadpool 3. Egy külön világot jelent a Deadpool a Marvelek között, leginkább sajátos humora miatt. Ezúttal Ryan Reynolds meghökkentő kalandokba viszi elnézőit. Újra szerepel majd a gyönyörű Morena Baccarin is. Az első infók szerint különösen látványos és vicces lesz a harmadik epizód. Várakozás faktor: 90%

Apáca show 3. Igazi "örökzöldnek" számít az 1992-ben debütált, majd 1993-ban újrázott Apáca show Whoopi Goldberg főszereplésével. A harmadik részben Deloris újra kisegíti a nővéreket és Tim Federle rendező révén ismét kacagtató helyzetekbe keveredik. Várakozás faktor: 80%

Mad Max Furiosa, A disztópikus filmek kedvelői számára 1979 óta különleges franchise a Mad Max. A 2015-ös újradolgozás az akkoriban már kerek 70 esztendős George Millerrel hatalmas film-élményt adott számunkra. A 2024-es új változatban (mely május 24-én kerül a mozikba) Max Rockatansky partnere Anya Taylor-Joy lesz Furiosa szerepében. Várakozás faktor: 95%. Nem tagadom: a Dűne után ezt a filmet várom legjobban.

furiosa.jpg

A kép forrása: www.tix.id

Gladiátor 2. A 2000-ben mozikba került Gladiátor című történelmi dráma, Russel Crowe főszereplésével alapjaiban határozta meg az ókorhoz kapcsolódó viszonyulásunkat. Az új generációk számára most 24 év leteltével Paul Mescal fogja megeleveníteni Commodus császár unokaöccsének harcait az igazságért. Várakozás faktor: 90%.

Hang nélkül 3, Annak idején 2018-ban senki nem hitte volna a Hang nélkül megtekintése előtt, hogy ennyire izgalmas és érdekes lesz John Krasinski hangra támadó űr-szörnyeinek horror-története. A második epizód több tekintetben túl is szárnyalta az eredeti részt. Most pedig 2024-ben jön az új fejezet, mely részletezi a lények első megjelenését. Várakozás faktor: 85%

Petőfi-film: Most vagy soha, Történelem-rajongóként óriási várakozással tekintek Lóth Balázs filmjére Petőfi Sándor életének egy fejezetéről, mely főleg az 1848-as márciusi forradalmunkat fogja bemutatni. Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy hogyan varázsolják majd elénk a korabeli Pestet és milyen Petőfi-képet kapunk Berettyán Nándor alakításában. Várakozás faktor: 95%. A két amerikai szuper-produkció (Dűne, Mad Max) ezt a magyar filmet várom leginkább.

petofi_film.jpg

A kép forrása: LINK

Mosolyogj 2, Szó szerint a frászt hozta ránk a 2022-es legelső Mosolyogj rész Parker Finn rendezésében és Sosie Bacon főszereplésével. Az áldozatról áldozatra terjedő őrület, mely mosolygással kezdődik és véres öngyilkossággal zárul, megállíthatatlanul pusztít. A néző pedig pislogni is elfelejt. A második rész állítólag méginkább sokkoló jelenetekkel érkezik majd hozzánk 2024-ben. Várakozás faktor: 80%.

Alien Romulus (a ráadás) Az Alien franchise legújabb része a Romulus 2024 augusztus 16-án kerül majd a magyar mozikba Fede Alvarez rendezésében. Egyelőre csak annyit tudni róla, hogy időben a két eredeti rész között játszódik cselekmény (a Nyolcadik utas és a Bolygó neve között). Nagyon várjuk, mint az Alien kánon hardcore fanjai. Várakozás faktor: 95%

 Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk!

jerico_ujalso_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jerico.blog.hu/api/trackback/id/tr1218291555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jager_ 2024.01.01. 12:09:20

Itt az év elején is lesz két nagyon jó film szerintem. Az egyik január 11-én Jason Statham akciófilmje A méhész. A másik február elsején kerül a mozikba: Argylle a szuperkém. Ebben Henry Cavill a főszereplő, de szerepel benne Samuel L. Jackson, John Cena, Bryce Dllas Howard és Dua Lipa is szőkén. Én várom már.
.
www.mafab.hu/movies/argylle-570771.html#&gid=1&pid=1
.
Szerintem ezek lesznek az idei első jó filmek a mozikban!

Jerico 2024.01.01. 12:15:20

@Jager_: Ezek is jó filmek lesznek. A TOP-10 leginkább várt filmbe nem tettem őket, de azért kíváncsi leszek é is rájuk. Főleg az Argylle: A szuperkémre. Írni is tervezek majd róla (mihelyt láttam). :)
B.Ú.É.K.!
süti beállítások módosítása