Jerico

Jennifer Lopez új akciófilmje a Netflixen

2023. június 01. - Jerico

Az idén nyáron már 54-et betöltő, de még mindig agyon jó formában lévő J.Lo új oldaláról mutatja meg magát az új-zélandi rendezőnő, Niki Caró akció-thrillerében. A film az "Anya" (The Mother) címet kapta és meglehetősen nagy népszerűséggel fut a Netflixen. Sikere nem véletlen: nagyon érdekes a téma és "A" kategóriásak az akciójelenetek is. Jennifer Lopez ezúttal egy vér-profi bérgyilkosnőt játszik, aki menekülésre és FBI tanúvédelemre kényszerül, hogy névtelenségben tudja kislányát. Ám egy nap a mexikói banda mégis a lánya nyomára bukkan és megkezdődik az igazi küzdelem.

anya_jenniferlopez.jpg

Jennifer Lopez ezúttal kőkemény csajt alakít, aki több tucat embert ölt már meg. Jó közelharcban, mesterlövészként a világ legjobbjai között emlegetik és mindehhez még mesterien tud eltűnni üldözői elől is. Az alaptörténet szerint évekig él visszavonultan egy elhagyatott, havas, kis hegyi-erdei zugban, ám egyszer csak aktivizálnia kell magát újra, mert lánya a védelmére szorul. A banda, mellyel korábban ő is kapcsolatban volt és amelynek vezetőjével (Joseph Fiennes) egyszer szerelmi kapcsolatot ápolt, az életére tör és lányát akarja. A nő harca azonban reménytelenek tűnik: az ellene küldött csapat állig felfegyverzett és képzett harcosokból, bérgyilkosokból áll. Kezdetben mellette áll egy FBI ügynök (Omari Hardwick), ám a férfi korán a banda áldozatául esik. Innentől Jennifer tényleg csak magára számíthat.

Az Anya című Netflixes akciófilm nem csupán akciójelenetek halmaza, hanem egy magányos nő elszánt harcának bemutatása is gyermekéért. J.Lo pedig jól csinálja. Negatívum, hogy kicsit talán túl is tolja az egészet és egyetlen pillanatra sem látjuk meg benne a néha oltalomra szoruló nőt. A nőiesség és a szexis csábítás sem jelenik meg a filmben, J. Lo mindvégig kőkemény, férfias, elszánt, olyan, aki soha nem mosolyog és soha nem csábít. Ez azért picit sivárrá teszi az egészet.

Kapunk viszont közelharc jeleneteket, számtalan üldözést, izgalmakat, mesterlövész bravúrokat és hó-jetski száguldozást is a végén a havas fenyvesek között. Lehetett volna kicsit színesíteni a végkifejletet több érzelemmel, némi szerelemmel, esetleg néha hangyányi humorral de sajnos a sztori végig megmarad egy egyszerű, érzelemmentes, akciófilmes alaphangulatban. De nálam így is hajszállal az átlag fölé emelkedik, mert az elsőre hosszúnak tűnő 115 perces játékidő alatt nem unatkoztam (és ez ma már azért nagy szó, annyi a gyenge alkotás). Értékelés: 70%, vagyis 3 és fél csillag.

3esfel_csillag.jpg

jerico_ujalso_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jerico.blog.hu/api/trackback/id/tr6218137212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása