Jerico

Argylle: egy nagyon félrement film. Megnéztem, hogy neked ne kelljen!

2024. február 03. - Jerico

Matthew Vaughn eddig sem éppen a minőségi filmek rendezőjeként volt ismert, inkább sajátos humorú akció-vígjátékokat készített, melyek sokak szerint a néha rangos szereposztások dacára is inkább B kategóriában mozogtak (pl Kingsman történetek, X-Men - Az elsők) ám most még önmagát is alulmúlta az Argylle című gagyisággal.

argylle_1.jpg

A kép forrása: IMDb

Az alaptörténet is zavaros, de megfejelik ezt azzal, hogy a központi karaktert - aki egy regényíró hölgyet takar, a Jurassic World óta félelmetesen kikerekedett Bryce Dallas Howard főszereplésével - kémként állítanak be, aki ráadásul a hírszerző szolgálatok legjobbja. (WTF?) Társa a mini méretű Sam Rockwell, aki úgy dobálja és karatézza a két fejjel magasabb ellenfeleit mint a mucsai terminátor a faluvégi búcsúban.

Mindehhez tegyük hozzá, hogy végig nem nagyon tudjuk miért is törik magukat annyira a történet hősei csak az világos, hogy a két főszereplő, a gömböc hölgy és a minimausz kém-macsó egymásba szeretnek és kiderítik, hogy a nő személyiség-váltása előtt is már odavoltak egymásért. Szerepet kap még a jobb napokat megélt Henry Cavill is, aki kétségtelenül filmes pályája mélypontját érte el azzal, hogy szerepet vállalt ebben az egész szürreális szerencsétlenkedésben. Cavill egyébként egy nem létező figurát alakít, csupán egy elképzelt karaktert, aki az írónő fejében létezik. Na puff neki. Ha már nem kaphatta meg James Bond karakterét most hülyét csinálhat magából ebben az agymenésben.

argylle_2.jpg

A kép forrása: nerdist.com

A színvonal később sem javul sajnos, sőt lejt-menetbe kerül mert úgy negyvenedik perctől megjelenik a határtalan unalom is, ami kínosan hosszúvá teszi a film második felének és legvégének kivárását. (Az unalom előtt a ledöbbenés elvonja a figyelmünket.) Beletették a sztoriba John Cenát és Samuel L. Jacksont is, akik szintén belesétáltak Vaughn csapdájába abban a tudatban feltehetően hogy egy mozi-sikerben kapnak szerepeket. Arra nem sikerült rájönnöm, hogy ki a főgonosz és a legfőbb negatív karakter, annyira zöldség a film alaptörténete.

Az egyetlen pozitívum az Argylle kapcsán az Dua Lipa, aki tényleg nagyon jó (és szexi), de összesen alig 5 percnyi játékidőt kap a film legelején (sajnos). Csak azoknak javasolnám ezt a filmet, akik már nagyon nem tudnak mit kezdeni magukkal de ők is inkább sétáljanak egyet és az erre a filmre szánt mozijegyet ajánlják fel valamilyen jótékony célra. 1csillag.jpg Ami az értékelést illeti: 1 csillagot tudnék rá adni, Dua Lipa öt percéért és még így is nagyon túlértékeltem az egészet.jerico_ujalso_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jerico.blog.hu/api/trackback/id/tr7118318219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarnavszkij_ 2024.02.04. 13:25:58

Iszonyatosan gyenge film. Olyan mintha végzős színész hallgatók csinálták volna. Teljesen Kelet európai minőség.
süti beállítások módosítása