Jerico

A mestergyilkos - A feltámadás

2023. augusztus 28. - Jerico

A The Mechanic franchise valójában két akciófilmből áll: az egyiket 2011-ben Simon West rendezett, a másikat pedig 2016-ban Dennis Gansel. A "szerelő" (vagy műszerész) címet viselő, nálunk "mestergyilkos" címmel megjelenő sztorik középpontjában egy profi bérgyilkos áll, ő Arthur Bishop, aki különleges képességei révén a legjobb verekedő, a legprecízebb mesterlövész és a legtapasztaltabb kommandós az egész világon. Ezt tényleg bizonyítja is hihetetlen bevetései alkalmával (mindkét filmben). A második epizódban, mely a "feltámadás" alcímet viseli egy olyan megbízást kap, melyet nem utasíthat el, mivel elrabolt barátnőjével zsarolják meg. A film ennek a különleges bevetéssorozatnak a sztoriját mutatja be rengeteg bunyóval, temérdek akcióval (vízen, víz alatt, szárazföldön) és nagyon sok lövöldözéssel (amúgy Statham-módra, kőkeményen és villámgyorsan)

mestergyilkos.jpg

A kép forrása: IMDb

Az itt következő bekeretezett részben a film alaptörténetéről írunk - némi spoilerrel - így, ha nem akarsz tudni a sztoriról semmit, ugord át:

Arthur Bishopot ugyanis, a profi hitmant Jason Statham, a gyönyörű barátnőt pedig Jessica Alba alakítja. Az említett küldetés, melyre erőszakkal kényszerítik három nagy-hatalmú maffiafőnök likvidálását jelenti olyan módon, hogy mindhármójuk halála balesetnek tűnjön. Bishop furmányos tervet dolgoz ki az első két alvilági figura megölésére: az egyiket saját medencéjében iktatja ki, a másikat pedig egy börtönben vágja haza, ahová saját magát is becsukatja. A harmadik pasas azonban, Max Adams (Tommy Lee Jones) feladja a leckét, mert Bishop ekkor döbben rá arra, hogy megbízói mindenképp megölik, ha az utolsó célponttal is végez, így ki kell találnia valami trükkös forgatókönyvet. És ki ki találja.

A mestergyilkos feltámadás egy nagyon látványos és izgalmas akciófilm melyben Jason Statham szinten minden akciófilmes képességét megcsillogtatja: látjuk őt villámgyors bunyókban, üldözéses jelenetekben, nyaktörő mutatványok során ég és föld között és tengeri bevetéseken is. Ráadásul ezúttal kapunk több egzotikus helyszínt is, hiszen a film kezdő akciójelenet után (mely egyébként a gyönyörű Rióban játszódik és ütősebb mint bármelyik James Bond nyitójelenet) hősünk egy trópusi szigetre kerül, ahol festői a környezet és ahol megismeri a valóban igézően szép Jessica Albát. (Később az ő elrablása miatt indul el a már említett bevetés-sorozatra).

mestergyilkos2.jpg

A kép forrása: what-song.com

Megcsodálhatjuk tehát a Statham kigyúrt izomzatát és Alba kisasszony gyönyörű formáit is (kinek - kinek ízlése szerint) egy romantikus jelent-sor közepette, amit aztán full akció-áradat követ végig a film zárásáig. Színvonalasak és baromi látványosak mindezek, így egyetlen percig sem unatkozunk. A film utolsó harmadában bukkan fel az öregedő, de még mindig hitelesen játszó Tommy Lee Jones, mint alvilági fegyver-kereskedő és nagy-stílű maffiafőnök. Jelenléte ugyanúgy dob a filmen egyet, mint Jessica Alba, aki határozottan megcsillogtat valamit színészi kvalitásaiból.

Blogunk a legjobb akciófilmek TOP-12-es listájának összeállításakor a Mestergyilkos feltámadást is felvette erre a felsorolásra (mégpedig az előkelő hetedik helyre), mert maximálisan elnyerte tetszésünket az igényes akciók sora, az ütős rendezés és a három alakítás is (Statham, Alba és az öreg Tommy Lee produkciója) Értékelésünk nem is lehet kevesebb, mint 85%. Főleg akciófilm kedvelőknek ajánljuk. Nekik alapfilm. (Négy és fél csillag az 5-ből.)

4esfel_csillag.jpg

jerico_ujalso_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jerico.blog.hu/api/trackback/id/tr418202861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fritz Gerlich 2023.08.29. 17:20:25

Janos Statham egyik legjobb filmje szerintem is. Látványos, izgalmas és Jessica Alba mindent visz. :))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.11.02. 23:36:53

Köszönöm a tippet, már meg is van a film!
süti beállítások módosítása