Jerico

Rachel Stone - Mindent vagy semmit a Netflixen

2023. augusztus 16. - Jerico

Az ügynök-filmek mára külön kategóriát alkotnak a mozgókép rajongóinál, olyan sok készül belőlük napjainkban és annyira népszerűekké is váltak a műfaj kedvelőinél. A James Bond sztorik, Bourne mozik és Mission Impossible filmek elkényeztetnek bennünket gazdag látványvilágaikkal és remek akció-jeleneteik sokaságával. Nem véletlen, hogy a Netflix is szeretne ebből a bizonyos a siker-világból, így Tom Harper rendezésében elkészítették a maguk ügynök-film változatát a gyönyörű Gal Gadot főszereplésével.

rachel_stone1.jpg

Aki nem szeretne tudni semmit az alaptörténetről, ugorja át az itt következő bekeretezett részt:

Az alapsztori nem túl bonyolult: adott egy csinos MI6 ügynöknő (Gal gadot), aki a brit titkosszolgálat egyik különleges operatív csoportjában mint zsenge kezdő tevékenykedik. Ugyanakkor titokban egy másik szervezetnek is az ügynöke, mely Charter néven a jó oldalon állva a világbékét fenyegető erőkkel harcol (mégpedig hősiesen). A gondok akkor kezdődnek, amikor egy MI6 bevetésen kénytelen felfedni kettős-ügynök mivoltát, hogy megmentse társait. Csak hogy kiderül: nem csak neki van kettős háttere: egy ügynöktársa (Jamie Dornan) szintén kettős életet él, hiszen miközben az MI6-nak dolgozik valójában a Charter tönkretételén munkálkodik. Ez egy bosszú részéről, mert sok évvel korábban a Charter cserben hagyta őt egy külföldi bevetésen. A sztori tehát átvált egy üldözésbe, melynek során a tét, a Charter megmentése vagy elpusztítása.

A Rachel Stone látványban és költségvetésben nem éri ugyan el a Mission Impossible és James Bond filmek minőségi színvonalát, viszont így is szórakoztató és izgalmas, mert a rendezés illetve Gal Gadot játéka feldobják a végeredményt. Kapunk remek helyszíneket például: a nyitójelenet még havas hegyvidéken játszódik, később viszont mediterrán városokban járunk (mint Lisszabon) és földön, égen levegőben játszódó izgalmakban lehet részünk. Gal Gadot kitesz magáért: láthatjuk őt egyszerű farmerban, később síelve, ejtőernyőzve, fürdőruhában, nagy-estélyiben, miközben bunyózik (nem is akárhogyan), autós-üldözésekben vesz részt és tűzpárbajokat vív, pusztítva mindenkit, aki az életére tör.Itt jegyezném meg, hogy Gal Gadot nem az a kimondottam elkényeztetett, hollywoodi színész-lányka, hiszen - bármilyen hihetetlen is - de fiatalon az izraeli hadsereg erőnléti kiképző altisztjeként szolgált két éven keresztül. Az itt szerzett tudása tükröződik a verekedési jelenetekben, melyeket egészen biztosan könnyebben vettek fel.

rachel_stone2.jpg

A kép forrása: whattowatch.com

A filmben Gal Gadot ellenfele Jamie Dornan, aki A szürke ötven árnyalata című romantikus drámából lehet ismerős, melyben ő alakítja a gazdag üzletembert, aki szenvedélyes viszonyt folytat Dakota Johnsonnal. Ezúttal egy kőkemény és veszélyes ügynök, aki a jók ellen harcol. A szereplők között találjuk Matthias Schweighöfert, aki a Tolvajok hadseregében olyan emlékezetesen hozza a átlagemberből lett páncélszekrény-guru karakterét. Ezúttal a Charter szervezetének informatikusa, aki a háttérből instruálja a terepen dolgozó ügynököket (jelent esetben főleg hősnőnket).

A Rachel Stone megidézi a legjobb ügynök-filmeket, hiszen itt is felbukkannak remek kütyük, kapunk nagy üldözéseket, bunyókat, lövöldözős jeleneteket és rejtélyeket. Aki nem egy világmegváltó Bond-filmet vár, hanem beéri mindezekkel, nem fog csalódni. A sok lehúzás és fikázás után legyen a mi posztunk egy pozitív kritika a film megtekintése mellett. Nekünk tetszett. Értékelés: 65-70%, azaz három és fél csillag (az 5-ből).

3esfel_csillag.jpg

jerico_ujalso_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jerico.blog.hu/api/trackback/id/tr4018194585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus_ 2023.08.18. 16:31:58

Szerintem is ez egy jó film!
Nekem is tetszett, bár rengeteg bírálatot olvastam róla!
Van, akinek semmi nem elég jó, mindig mindenhol csak szuperprodukciókat akar látni. De még azokat is fikázza.

Jerico 2023.08.25. 15:13:18

@Argus_: Nagyon sok olyan vélemény jelent meg, ami lehúzza ezt a filmet. De nem értem miért kell mindig csak TOP szintet értékelni és állandóan élvonalbeli Bond és IM filmekhez mérni mindent. Ez a film pici kisebb keretből készült, de ha nem mindig a hibát keressük benne, egészen jó.

Argus_ 2023.11.24. 22:49:29

? Nézd meg ezt a videót a Facebookon!
fb.watch/owQIsBVYxJ/

Jerico 2023.11.24. 22:51:27

@Argus_: Egy másik gyönyörű nő
süti beállítások módosítása